February 22, 2023

Documente necesare achizitionarii unui lot de teren

Inapoi la Blog
By

Mavrig Dragos

Documente necesare achizitionarii unui lot de teren
  • Documente din istoric ale proprietatii. Cel putin ultimul act inaintea celui aflat in tranzactionare sa fie prezentat noului cumparator.
  • Titlul de proprietate fie el contract de vanzare cumparare, mostenire, act de adjudecare sau alta forma juridica in original.
  • Documentatia cadastrala - in termeni uzuali schita imobilului avizata de OCPI.
  • Ridicare topografica – recomandare. Este recomandat ca pentru orice lot de teren sa existe un document, realizat de un expert in topografie, din care rezulte, conform coordonatelor si masuratorilor, punctele exacte ale proprietatii. Astfel pot fi vazute eventuale suprapuneri cu alte loturi de teren, sau pot fi realizate operatiuni de imprejmuire ale terenului.
  • Certificat fiscal - atesta faptul ca impozitul a fost achitat la zi.
  • Certificat de urbanism recent – pentru a vedea ce utilizare poate avea lotul de teren, sau mai exact ce pot construi pe acesta, este necesar un certificat de urbanism de informare. Acesta ne indica exact criteriile in care poate fi utilizat terenul si punctele de care pot tine cont in calcularea suprafetelor, in vederea edificarii unei constructii pe teren.
In cazul in care nu ai mai trecut prin acest proces, sunt si alte recomandari pe care le putem pune la dispozitie in functie de tipologia tranzactiei tale. Este suficient si simplu sa ne scrii pe adresa de e-mail office@nsi.ro  si sa ne spui cateva detalii legate de speta imobiliara in care te afli, iar unul dintre consultantii nostri te va ghida in acest proces.

Postări asemănatoare.